Hello everybody!
Esta semana celebramos Easter
(=Pascua) e estou segura que tod@s ides comer algún doce especial (como
torraxas).
Xa sabedes que @s nen@s ingleses celébrano sobre todo comendo os
ovos de chocolate que lles trae o coelliño de Pascua (Easter Bunny).
Pero como este ano non podemos
saír da casa e ó mellor non podemos conseguir esas lambetadas vouvos propoñer
algún xogo e algún experimento con ovos dos que tedes na casa para comer.
Imos empezar por un
experimento.
O ovo flotante.
Para facer este experimento
ides necesitar:
- 2 vasos ou dous tarros de cristal a ser posible
altos.
- 1 culler.
- sal.
- 2 ovos.
- auga temperada.
Si xa tedes todos os ingredientes preparados, imos empezar co experimento.
Poñemos dúas culleradas de sal nun dos tarros e removemos ata desfacela ben
Antes de meter un ovo en cada tarro ¿qué cres que vai pasar?,
¿afundiranse os dous?,
¿flotarán os dous?
¿cal flotará?
¿cal afundirá?
Happy Easter!!!
Buenos días Maite, soy Ricardo de 2A, después de hacer el experimento en sal el huevo flota pero en el azúcar no, pero nose porque.
ResponderEliminarBesos
Ola Ricardo! ¿cómo estás?
ResponderEliminarEureka! conseguiches facer o experimento completo.👏👏👏
Agora explicareiche porqué o ovo se afunde ou non.
A auga empuxa cara arriba as cousas que se sumerxen nela, cando te metes na piscina non quedas no fondo porque a auga empúxate cara arriba.
Pero é certo que non todas as cousas flotan. eso é porque o seu peso é máis grande ca forza que fai a auga.
Cando desfacemos sal na auga, esta vólvese máis densa (empuxa máis cara arriba) por eso flotamos mellor na auga do mar que na da piscina.
Cando disolves azucre na auga esta tamén cambia, pero non se volve tan densa coma cando ten sal, por eso as cousas que poñemos nela non flotan tan ben.
Espero que que disfrutases do experimento. Recórdao cando volvas ao mar ou a piscina. e comproba en cal flotas mellor.
Coidate moito. Happy Easter!💖